Aρτοποιεία


Η κύρια πηγή κινδύνου στην παραγωγή ψωμιού και ψημένων προϊόντων είναι η παρουσία μικροοργανισμών μούχλας στα πρώιμα στάδια της παραγωγής. Η προσθήκη του Ανολύτη αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ψημένων προϊόντων.

Η απολύμανση με ψεκασμό με τον Ανολύτη μαζί με τον νεφελοποιητή μειώνει σημαντικά το περιεχόμενο των μικροβίων. Η απολύμανση των υλικών συσκευασίας πριν από την επαφή με τα τρόφιμα αυξάνει επίσης την ανθεκτικότητά τους.

 Οι περιοχές εφαρμογής του Ανολύτη είναι:

• Παραγωγή ζύμης

• ψωμί και φρουτα

• χώροι κοπής αρτοποιίας και μηχανές κοπής κρέατος

• Εγκαταστάσεις συσκευασίας και χώροι συσκευασίας

 

Κρεοπωλεία, σφαγεία, Ψαραγορες.

Από όλα τα τρόφιμα, τα λουκάνικα και τα προϊόντα κρέατος είναι τα πιο δύσκολα για να αποφύγετε τη βακτηριακή επίθεση. Η αιτία είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, η οποία αποτελεί την ιδανική βάση ζωής για τους μικροοργανισμούς. Κατά κύριο λόγο, επομένως, πρέπει να χρησιμοποιείται απολύμανση με ψεκασμό και επιφάνεια με τον Ανολύτη. Για μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, τα υλικά συσκευασίας πρέπει επίσης να απολυμαίνονται.

Οι περιοχές εφαρμογής του Ανολύτη είναι:

• τα σφαγεία και τα ψαραδικα

• Χώροι αποθήκευσης κρέατος και ερμάρια αποθήκευσης

• Βιτρίνες κρέατος

• Μηχανές κοπής και επεξεργασιας αλλαντικων

• Χώροι παραγωγής κονσερβοποιημένων προϊόντων

 

Γαλακτοκομικά και τυροκομικά

Εδώ ο Ανολύτης χρησιμοποιείται για την προστασία των αρχικών καλλιεργειών από το να μη μολυνθούν από προτογενεις οργανισμούς. Ως εκ τούτου, πρέπει να πραγματοποιηθεί άμεση απολύμανση με ατμο. Τα δοχεία και οι σωληνωσεις πρέπει να αποστειρωθούν πριν την πλήρωση με τον Ανολύτη. Η απολύμανση των υλικών συσκευασίας πριν από την επαφή με τα τρόφιμα αυξάνει επίσης την ανθεκτικότητά τους.

Οι περιοχές εφαρμογής του Ανολύτη είναι:

• Χώροι πλήρωσης γάλακτος

• Χώροι παραγωγής και αποθήκευσης τυριού

• Απολύμανση δεξαμενών και Σιλο γαλακτος.

Ζυθοποιίες, γλυκά γαλακτοκομικά, αποθήκες φρούτων.

Αυτό γενικά δεν αφορά την εξάλειψη των παθογόνων μικροβίων, αλλά την εξάλειψη της ζύμωσης και της μούχλας και των μυκήτων.

Για τα ζυθοποιεία, η απολύμανση νέων και χρησιμοποιημένων φιαλών, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης ετικετών, και η αποστείρωση πριν από την εμφιάλωση είναι ιδιαίτερα σημαντικές. CIP: Καθαρισμός στην διαδικασια εμφιαλοσεως

Λόγω της χαμηλής ευαισθησίας των παρασίτων, ειδικά στο στάδιο των σποριων, πρέπει να χρησιμοποιηθεί εντατική απολύμανση εδώ.

Οι τομείς εφαρμογής είναι:

• Απολύμανση δεξαμενών

• Εγκαταστάσεις εμφιάλωσης και χώρους πλήρωσης

• Χώροι αποθήκευσης και συσκευασίας φρούτων

• Βιομηχανιες για την παραγωγή κονσερβοποιημένων φρούτων και λαχανικών